“Veel mensen zijn bang dat het huwelijk vrijheid in de weg staat. Dat is niet waar. Dan zou je in zekere zin slachtoffer van je eigen verlangens en gevoelens zijn,” zegt predikant Tim Keller. Hij is ervan overtuigd dat de “het populaire denken over huwelijk” verkeerd is. Samen met zijn vrouw organiseert Keller seminars over trouwen. Dinsdag bracht de schrijver over dit onderwerp zijn nieuwe boek uit, genaamd The Meaning of Marriage: Facing the Complexities of Commitment With the Wisdom of God.

Keller is inmiddels al weer 37 jaar getrouwd. Hij benadrukt het belang van onderhouden van vriendschap in alle fasen van een relatie. Volgens hem zou het elkaar willen hebben om samen dichter naar God toe te groeien de bepalende factor moeten zijn om te trouwen. “Twee mensen in een christelijk huwelijk zouden eigenlijk moeten zeggen: ‘Wij zijn er om elkaar te helpen en te veranderen’,” legt de predikant uit.

Zijn nieuwe boek gaat over wat de Bijbel over het huwelijk zegt. “De Bijbel beschrijft het huwelijk als een levenslange man-vrouw-relatie. Als een duurzaam samen-zijn door middel van een exclusief verbond,” legt hij uit. Hij voegt toe dat velen het huwelijk bekijken door vervormde lenzen. “Tenzij je in staat bent door de lens van de Bijbel naar het huwelijk te kijken, zul je er niet in slagen goede beslissingen te nemen over toekomstige zaken in je eigen huwelijk.”

Bron: CIP, www.cip.nl

Nieuw boek Keller over het huwelijk: The Meaning of Marriage

4 gedachten over “Nieuw boek Keller over het huwelijk: The Meaning of Marriage

  • 23 december 2011 om 15:50
   Permalink

   Dank je Erwin voor de tip!

 • 20 december 2011 om 22:56
  Permalink

  Beste Aukelien of Johannes,

  Ik heb een vraag over het organiseren van een workshop, maar op de een of andere manier kan ik geen contactgegevens op jullie website vinden. Zou één van jullile mij kunnen mailen?

  Alvast bedankt en groet,
  Annelies

  • 23 december 2011 om 15:44
   Permalink

   We hebben je inmiddels gemaild. Voor andere belangstellenden, gebruk het contactformulier!

Reacties zijn gesloten.